Brouwerij Martens: kwaliteit dankzij GoRound

Bij Brouwerij Martens hebben we al heel wat systemen in gebruik. We staan bekend om onze goede automatisering en ook op het vlak van ERP loopt alles heel vlot. Binnen kwaliteit waren we nog op zoek om de administratie te vereenvoudigen op vlak van inspecties en audits. Het systeem moest vooral eenvoudig zijn, en ons op vlak van rapportering ontzorgen.

Een belangrijk aspect voor de controles in het kader van het kwaliteitssysteem is het nemen van foto’s. Hiervoor gebruikten we een fototoestel of smartphone, namen de nodige foto’s en keerden dan terug naar het bureau om de foto’s op de PC te zetten, mooi te ordenen op Sharepoint en dan in Word de juiste foto’s bij de juiste controle te zetten. Dit was een zeer tijdsintensief proces, dat nu volledig automatisch gaat. Met de GoRound app op onze smartphone nemen we de foto’s, en het rapport wordt automatisch gegenereerd en is bovendien makkelijk terug te vinden in het GoRound archief. De tijdswinst compenseert ruimschoots de licentiekost van GoRound. Daarnaast kunnen we met GoRound issues gemakkelijk opvolgen dankzij de taakmodule.

Eigenlijk heeft GoRound bij ons meerwaarde bij elke controle waarbij een foto nemen belangrijk is. Ondertussen gebruiken we de GoRound nu ook voor controles van de containers voordat ze worden uitgeleverd naar de klant. Eigenlijk hebben we de GoRound als corrigerende maatregel voorgesteld naar onze klanten om dit proces beter te documenteren. Essentieel daarbij was het nemen van de foto en het automatisch genereren van het rapport. En het scannen van de QR code op het order form, zodat we na de inspectie makkelijk het juiste rapport kunnen terugvinden.

Daarnaast kregen we ook complimenten van onze externe auditor. Ze waren zeer positief over wat de GoRound bijbrengt aan het kwaliteitssysteem, en bovendien hielp het ons om snel aan te tonen dat we goede controles deden. We stonden al bekend om onze goede automatisering, en nu hebben we ook stappen genomen om onze documentatie beter te krijgen.

De implementatie verliep eigenlijk heel vlot. We zijn gestart met een proof-of-concept, waarbij we de GoRound op beperkte schaal hebben getest. Op een voormiddag was de GoRound klaar om in te zetten. Het doel van de POC was om te kijken of de verwachte meerwaarden bereikt konden worden. Al vrij snel bleek dit het geval te zijn, en werd beslist GoRound als tool aan te kopen.

Hou je productie-omgeving operationeel en in lijn met de preventiemaatregelen

Vermijd transmissie van ziektes, ook na de covid-19 crisis

Voer regelmatige checks uit vanop je smartphone of tablet

Documenteer alle genomen acties met foto's en tekst